zware niesbuien – Mirjam

Mirjam, 38 jaar

Klachten: 15 jaar zware niesbuien

 
Mijn naam is Mirjam en wil u graag iets vertellen over mijn wonderbaarlijke ervaringen met de BSR. Dan moet ik u eerst een stukje levens geschiedenis vertellen.

Wij hebben twee dochters, die beide na een zware bevalling met vacuümverlossing zijn geboren.Na verloop van tijd, na de bevalling, begonnen de niesbuien en die werden hoe langer hoe erger. Zo erg zelfs dat het mijn sociale leven belemmerde en mijn werk er soms niet om kon doen. Bovendien legde het een zware wissel op ons gezinsleven.

Ik nieste dan ook, soms dagen achter elkaar, wel 200 tot 300 keer.

Het was zo vervelend dat overal waar ik kwam, ik het idee had dat ik niet serieus werd genomen. Door het niezen had ik ook vaak last van hevige hoofdpijn. Door dit alles was ik vaak oververmoeid en viel ik overdag vaak in slaap, waardoor ik vele momenten met mijn gezin heb gemist. Hadden wij eens iets leuks gepland dan kon ik weer niet mee, omdat het niezen me dat belemmerde. Ik heb allergietesten gehad tot in het UMCG bij de allergoloog aan toe, maar hieruit bleek dat ik geen allergie had. Na ook vele neussprays en tabletten te hebben geprobeerd ben ik zelf met zelf vele onderzoeken begonnen of het toch niet aan bepaalde voeding kon liggen. Ook dit bleek niet het geval te zijn.

Ik ben uiteindelijk weer voor de zoveelste keer naar de KNO arts gegaan en die zei dat er nog één behandeling mogelijk was voor mij. Hij stelde voor om wat neusslijmvlies weg te laten branden, omdat ik zoveel neusslijm verloor tijdens het niezen en heel veel loopneuzen had.

Ik was ten einde raad en wilde ook weleens een normaal gezinsleven en sociaal leven hebben. Dat ik niet telkens mijn afspraakjes af hoefde te zeggen vanwege de niesaanvallen en de vermoeidheid. Helaas wat dit niet de oplossing waar ik op gehoopt had. Na 15 jaar zat ik nog met dezelfde klachten.

Tenslotte ben ik voor iets anders bij de fysiotherapeut terecht gekomen en die zei: ”Probeer eens of ze bij de BSR iets voor je kunnen betekenen”. Zo gezegd, zo gedaan en wat ben ik blij dat ik gegaan ben want, na ongeveer 8 behandelingen was het niezen gereduceerd tot gemiddeld 6 a 10 keer per dag soms nog eens een piek van 20.

Mijn hoofdpijn is verdwenen en ik heb weer energie voor tien. Mijn sociale leven is weer normaal, ik kan weer genieten van alles wat dat met zich mee brengt. Het allerbelangrijkste is dat ik weer een normaal gezinsleven terug gekregen heb en ze thuis geen rekening meer hoeven te houden met een vrouw en moeder die oververmoeid is.

Dit is mijn positieve ervaring over de Body Stress Release waar ik heen blijf gaan voor onderhoud.