De geschiedenis

De geschiedenis

Body Stress Release is ontwikkeld in Zuid-Afrika; de techniek wordt daar sinds 1981 toegepast. Aan de basis stond het echtpaar Ewald en Gail Meggersee. Ewald Meggersee kreeg op 5-jarige leeftijd een ongeluk. Na enige dagen kwam hij uit een coma, maar ontwikkelde in de loop der jaren allerlei kwalen en aandoeningen. Er was niets aantoonbaar beschadigd, dus geen arts kon hem helpen. Behandelingen door een chiropractor leken hem regelmatig voor enige tijd verlichting te geven. In een poging inzicht te verkrijgen in de werking van chiropractie – en daarmee in de oorzaak van het tijdelijke herstel – besloten Ewald en Gail om in Amerika de vierjarige opleiding tot chiropractor te volgen.
Daar kwamen zij in contact met Dr. Van Rumpt, wiens benadering volledig verschilde van de toenmalige chiropractie. Hij sprak met hen over het lichaam te gebruiken als een bio-feedbackmechanisme. Ewald en Gail mochten met zijn inzichten aan de slag, die later een zeer belangrijk onderdeel zouden vormen voor de BSR-techniek.

Bij hun zoektocht naar een holistische manier van herstel, overeenkomstig hun visie, ontdekten zij de perfect georganiseerde manier waarop het lichaam overbelasting opslaat. Vervolgens ontwikkelden zij een zachte techniek die het lichaam helpt om opgeslagen spanning los te laten en over te gaan tot zelfherstel. Deze nieuwe techniek, hun kennis, jarenlange nauwkeurige observaties van cliënten en de vooruitgang die zij boekten, heet sinds 1981 Body Stress Release.

De vriendelijke techniek trok ondertussen duizenden mensen, waarbij vaak heel bijzondere resultaten zijn behaald. In 1987 begon het echtpaar met het opleiden van anderen tot BSR-practitioner. Tegenwoordig is er een Body Stress Release Academy in Engeland en Zuid-Afrika.

Body Stress Release wereldwijd
Buiten Nederland zijn er ook praktijken in Amerika, Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Maleisië, Namibië, Nederlandse Antillen, Nieuw-Zeeland, Schotland, Zambia, Zweden, Zuid-Afrika en Zwitserland.