Het consult

Het consult

BSR consulten zijn altijd op afspraak.

Een BSR consult duurt ca. 30 minuten.
Tijdens het eerste consult worden klachten en andere relevante informatie doorgenomen, zoals eventuele sport activiteiten, hobby’s, meegemaakte ongelukken en operaties. Tijdens vervolgafspraken geeft u het veranderd klachtenpatroon en uw bevindingen aan.
De toegepaste BSR-techniek wordt uitgelegd.

Frequentie
De praktijk heeft aangetoond dat het voor het opstarten van het proces belangrijk is om drie afspraken in te plannen op de 1e, de 4e en de 11e dag. Hierna zal geëvalueerd worden wanneer extra behandelingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van hoeveel spanning zich heeft vastgezet in het lichaam.

Kleding
Tijdens het BSR consult blijft u volledig gekleed en kunt u uw schoenen aanhouden.

Cosmetica
Gebruikt u alsjeblieft geen parfum of dergelijke bij een bezoek aan de praktijk, mensen met allergieën kunnen daar last van hebben.

Behandelbank
Er wordt gebruik gebruik gemaakt van een speciale, comfortabele bank. U hoeft hier niet op te klimmen maar u gaat tegen de verticaal geplaatste bank staan welke daarna in horizontale stand wordt neergelaten.

Reductie belasting na behandeling
Het is in uw belang om na een consult enige tijd de dagelijkse belasting te reduceren, zodat de ontspanning en het herstel dat BSR in gang zet optimaal kan zijn.
Wanneer men ongehinderd wil blijven sporten of wanneer men niet om de dagelijkse belasting heen kan, dan is een intensievere frequentie van opeenvolgende consulten noodzakelijk. Het bepalen van de frequentie en het aantal benodigde behandelingen is maatwerk.