BSR in specifieke situaties

Body Stress Release en specifieke situaties

Er zijn natuurlijk altijd specifieke situaties. Een aantal zijn onderstaand vermeld.

Acute situaties:
Bijvoorbeeld een val, een (auto)ongeluk of een andere heftige gebeurtenis. Een release, z.s.m. na de gebeurtenis, kan helpen om het lichaam vrij te maken van de lichaamsspanning die door het ongeluk is ontstaan.

Operaties:
Een operatie levert veel stress op: chemisch, door anesthesie en medicijnen, mechanische stress door het tillen, draaien van het lichaam en het lange liggen en natuurlijk emotionele stress. De BSR-practitioner werkt uiteraard niet op het gebied dat geopereerd is, maar BSR-sessies helpen het herstel van het lichaam te bevorderen.

Zwangerschap en geboorte:
Naarmate de zwangerschap vordert, komt er op de onderrug meer spanning te staan, welke soms ook naar de nek en schouders trekt. BSR kan helpen de ongemakken te verlichten. Na de bevalling kan men versneld ‘ontzwangeren’, doordat het lichaam geholpen weer zo snel mogelijk te herstellen.

Sporters:
BSR kan het lichaam helpen bij het herstel en voorkomen van letsel. Daarnaast zorgt het vrijmaken van vastgezette spanning dat de energiestroom en flexibiliteit van het lichaam toenemen, waardoor sportprestaties verbeteren. Denk aan een verbeterde coördinatie en evenwicht.

Doet zich een (andere) bijzondere situatie voor of iets specifieks waarover u informatie wilt in verband met BSR, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Een contactformulier treft u aan onder ‘Contact’.